• Atelier de caligrafie
  Atelier de caligrafie
  DESIGN SKILLS
 • Atelier de design floral
  Atelier de design floral
  DESIGN SKILLS
 • Atelier de fotografie urbană
  Atelier de fotografie urbană
  DESIGN SKILLS
 • Atelier de design textil
  Atelier de design textil
  DESIGN SKILLS
 • Atelier de bijuterie din sârmă
  Atelier de bijuterie din sârmă
  DESIGN SKILLS
 • Atelier de pictură decorativă pe textil
  Atelier de pictură decorativă pe textil
  DESIGN SKILLS
 • Atelier de ceramică
  Atelier de ceramică
  DESIGN SKILLS
 • Atelier de fotografie street style
  Atelier de fotografie street style
  DESIGN SKILLS
Atelier de caligrafie
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător

DATA:

30 mai ,31 mai; 6 iunie, 7 iunie; ora 18:00 

DURATA DE DESFASURARE

4 sesiuni x 2h 15′

PREȚ

350lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

Caligrafia, ca forma alternativa de artă, este o cale de exprimare la îndemână, o metodă de stimulare a creativității, de punere în valoare a potențialului nostru artistic, și o terapie de relaxare prin dezvoltarea și experimentarea ritmului propriu. Ceea se propune acest atelier este explorarea unor ritmuri diverse în mișcarea noastră corporală si experimentarea unei scriituri în acord cu acestea. Fiecare cursant va avea la dispoziție hârtie si ustensile de scris, iar cursul se va încheia prin crearea unei cărți legata manual.
Cursul se bazeaza pe o metoda practica de invatare, iar toate materialele necesare desfasurarii cursului vor fi asigurate.

Ședința 1: Introducere | Formarea literelor și elemente componente

Ședința 2: Exercitii de însușire a ritmului | Obținerea de texturi grafice

Ședința 3: Principii ale scrisului casual | Spațiu și compunere

Ședința 4: Explorarea gestului prin scrisul de mână | Legatura japoneză

Cristina Mocan

Cristina Mocan, este de profesie software engineer, având studii licențiale în Comunicare și Relații Publice, din cadrul SNSPA si de masterat în Visual Arts, din cadrul IAST University of Seattle.

A urmat și absolvit cursurile de grafică din cadrul scolii populare de arta Cluj.

Pasiunea pentru design-ul grafic și pentru design-ul de obiect este explorată în cadrul propriului studio, Arcasha, unde produce în special obiecte de iluminat unicat, sau în serie mică.

La Veneția descoperă fascinanta lume a caligrafiei occidentale, în cadrul workshop-ului „The Art of Handwriting” susținut de artista Monica Dengo, la Museum CA’Paesaro. După acea experiență inițiază, în 2014, Atelierul de scris, un proiect personal prin care si-a propus sa dezvolte un mediu de experimentare si antrenament în arta caligrafică, si prin intermediul caruia realizeaza proiecte diverse de artă caligrafică.

Se definește ca un artist care își descoperă sufletul în cuvinte și încearcă să-și găsească locul ca artist caligraf care combină dragostea pentru natură cu cea pentru litere.

Atelier de design floral
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător

DATA:

Sâmbătă, 22 aprilie, ora 10:00

DURATA DE DESFASURARE

1 sesiune x 6 ore

PREȚ

700lei 350 lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

Atelierul oferă o perspectivă nouă asupra florilor, ce implică tehnici de design și materiale neconvenționale.

Propunem o formulă de studiu de 20% teorie, 100% practică (da matematic vorbind e imposibil, dar chiar așa este!), timp în care vei învăța realizarea unor piese de design floral de la 0, cu explicații concrete ale tehnicilor utilizate.

După o zi creativă, pe lângă cunoștințele noi acumulate, vei rămâne cu designul realizat de tine – un cadou perfect pentru cineva drag!

CERINȚE

Creativitate, curiozitate și bună dispoziție!

speaker-Las-Floristas

Las Floristas – Diana Bolcaș și Elena Bodea

Acumulând o experiență de 4 ani în domeniul designului floral, în care au cunoscut și colaborat cu designeri de talie internațională, Elena și Diana, au decis să își creeze propriul spațiu creativ. Așa a luat naștere conceptul Las Floristas, atelier care și-a deschis oficial aripile în urmă cu un an. Pe lângă lucrul cu flori și realizarea de instalații din materiale naturale și mai puțin convenționale s-au implicat și în organizarea unor evenimente de mare amploare pentru profesioniști în domeniu.

Acum a venit momentul în care fetele doresc să împărtășească toate cunoștințele și experiențele pe care le-au acumulat.

Atelier de fotografie urbană
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător/intermediar

DATA:

12,13, 20 și 21 mai / vinerea de la ora 18:00 și sâmbătă de la ora 10:00

DURATA DE DESFASURARE

4 sesiuni x 1h 15′

PREȚ

1000 lei 350lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

„We keep moving forward, opening new doors, and doing new things, because we’re curious and curiosity keeps leading us down new paths.” (Walt Disney)

Acest curs este menit a fi un intro în lumea fotografiei, de unde participanții să își însușească tehnici de bază privind încadrarea, compoziția, utilizarea luminii, alegerea subiectului, etc. Cursantul va alege o tema pe care sa o va dezvolta de-a lungul atelierelor într-o manieră cât de poate de practică. La finalul cursului vom lansa o discuție pe tema Social Media, pentru a putea înțelege mai bine importanța acesteia ca mediu de promovare personală și profesională.

 

Cursul 1 – Introducere (atelier indoor)

Cursul 2 – Arhitectură (atelier outdoor)

Cursul 3 – Portret (atelier outdoor)

Cursul 4 – Editing + Social Media (atelier indoor)

CERINȚE

Participanții trebuie să aducă camera foto cu bateria încărcată și cardul de memorie gol, un telefon mobil cu o camera foto „decentă” și, desigur, mult entuziasm.

speaker-Mihail-Onaca_By-Andreea-Bogdan

Mihail Onaca

Mihail Onaca este un fotograf din Cluj-Napoca, pasionat de arhitectură, oameni și calătorii.

Fotografiile lui, apărute în numeroase publicații internaționale (The Guardian, Condé Nast Traveler, Resource Magazine, etc.), surprind scene din Transilvania sau din calătoriile lui, infățișând de cele mai multe ori oameni, monumente istorice, peisaje și detalii.

Imaginile lui Mihail sunt apreciate pe Instagram de peste 70.000 de persoane, iar printre clienții cu care a lucrat se numără: Airbnb, Parlamentul European, Julius Meinl, s.a.

Atelier de design textil
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător/intermediar

DATA:

10-11 iunie, ora 12:00

DURATA DE DESFASURARE

2 sesiuni x 3 ore

PREȚ

1000 lei 550lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

Atelierul oferă participanților oportunitatea de a experimenta arta tapiseriei într-o manieră practică și personalizată. Se va porni de la înțelegerea modului de alcătuire a unei piese finite, pentru ca mai apoi cursații să-și dea frâu liber imaginației și să-și creeze propria piesă. Fiecare participant va dobândi o doză de răbdare, atenție, concentrare, relaxare, va învăța deconectarea și reconectarea.

În urma cursului, fiecare va pleca cu obiectul creat și cu un material printat cu elementele de bază discutate.

Toate materialele sunt puse la dispoziție, fiind necesare doar o inimă deschisă și bucurie.

 

Partea 1: noțiuni de bază: pregătirea spațiului, firul, modele, texturi

Partea 2: inserții de culori, forme (geometrice sau organice), franjuri și alte elemente care pot modifica textura piesei.

speaker-Erika-Popliceanu

Erika Popliceanu

Sociolog de profesie, Erika și-a redescoperit pasiunea pentru textile în urmă cu câțiva ani și de atunci le testează limitele. A început cu bijuteria contemporană. A combinat textilul cu metal, piatra sau lemn și a creat bijuterii ce îți spun povestea prin forță și simplitate. Acum se joacă serios cu lână și alte fibre naturale creând obiecte home deco si accesorii sub numele coolwoolstudio. Coolwoolstudio înseamnă obiecte home deco create din lână, obiecte unicat atât în sine, ca produse finite, cât și ca emoție dată de textura, simplitatea și naturalețea materialului.

Atelier de bijuterie din sârmă
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător

DATA:

13-14 mai, ora 10:00

DURATA DE DESFASURARE

2 sesiuni x 4 ore

PREȚ

1000 lei 550 lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

Atelierul de wire bending se adresează celor care doresc să experimenteze una din tehnicile de bază folosite în realizarea bijuteriei.

Datorită caracterului practic accentuat și faptului că abordarea propusă este una ce nu necesită ustensile specializate pentru realizarea și prelucrarea bijuteriei, odată însușite tehnicile prezentate, participanți vor putea continua să creeze modele noi, să-și dezvolte și să-și însușească un stil propriu.

 

Curs I – Transpunerea desenelor în geometrii de cupru/ argint

Curs II – Inserție de pietre decorative

speaker-Nadudvary-Laszlo-bijuterii

Nadudvary Laszlo

Laszlo Nadudvary este autodidact în domeniul bijuteriilor, cu o experiență ce însumează deja 7 ani de practică în producerea bijuteriilor din sârmă tehnică. Consideră că avantajele pe care le aduce metoda autodidactă includ înțelegerea mai profundă a materialului și prelucrării sale, precum și asumarea unui parcurs tihnit, dar marcat de reușite. După experimentarea cu bijuterie din sârma de cupru si cupru argintat, trece ulterior la sârma de argint și la metode mai avansate de prelucrare a metalului, treceri care au venit mereu în mod natural, în căutarea, definirea și perfecționarea unui stil propriu.

Atelier de pictură decorativă pe textil
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător/intermediar

DATA:

20 mai, ora 10:00

DURATA DE DESFASURARE

1 sesiune x 6 ore

PREȚ

700lei 350 lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

„Creativitatea înseamnă a lua elemente cunoscute și a le asambla în moduri unice ”  – Jacque Fresco

TEMA: De la Arta Organică până la Minimalism – „Copacul vieții” Mondrian

Atelierul oferă în primul rând o doză de creativitate și relaxare prin posibilitatea de a crea un accesoriu vestimentar unicat, prin încurajarea fanteziei proprii.

Lucrând în mod practic, participanții vor crea o pictură/ un desen decorativ, interpretând în mod individual tema dată.

Materialele le aducem noi (eșarfe 100% bumbac, bureți, pensule, culori, contururi pentru textile), iar pe voi vă așteptăm plini de entuziasm.. Eșarfele vor fi gata pregătite, vopsite în diferite culori și cusute, gata de a fi folosite imediat după decorare, iar fiecare participant are posibilitatea de a decora 2 eșarfe.

 

speaker-Nadudvary-Maria

Maria Nadudvary

Maria Nadudvary este absolventă a programelor de licență și master din cadrul facultății Arte Plastice din Timișoara, secția design vestimentar. După absolvire a activat în domeniul modei și în cel al artelor decorative, practicând pictura pe sticlă la Timișoara. În prezent, se ocupă cu crearea accesoriilor vestimentare (genți, eșarfe, pălării) în cadrul propriului brand, Rainbow Art. Creațiile ei pot fi vizualizate în pe site-ului www.breslo.ro/shop/szabomaria, fiecare produs fiind fie unicat, fie produs în serie foarte mică.

Atelier de ceramică
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător

DATA:

20 mai, 27 mai și 3 iunie / ora 12:00

DURATA DE DESFASURARE

3 sesiuni x 4 ore

PREȚ

1000 lei 550lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

Porțelanul este un material care atrage și impresionează datorită nobleței sale. Se lasă modelat ușor, dobândește forme extrem de simple sau forme curajoase și spectaculoase, dar necesită sensibilitate și cunoaștere.

La cursul de ceramică te invităm să descoperi calitatile acestui material și să inveți să îl folosești. Vei crea obiecte din porțelan care vor arăta așa cum ți le închipuiai sau cum le visai.

Cursul se bazează pe o metodă practică de învățare, iar toate materialele necesare desfășurării cursului vor fi asigurate.

 

Cursul I  – Introducere./Cum dam volum portelanului cu ajutorul negativelor

Cursul II – Biscuitarea-prima ardere /Obtinerea obiectelor pentru biscuitare

Cursul III – Glazurarea /A doua ardere

speaker-Alexandra-Constantinescu_Ceramica

Alexandra Constantinescu

Alexandra Constantinescu este artist și designer. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, secția sculptură. În cadrul aceleiași facultăți a urmat și programul de masterat în sculptură. A studiat un semestru “Ceramica : Arte Y Funcion” la Universidad del Pais Vasco, Bilbao.

Creează obiecte din faianță sau porțelan pe care le decorează cu inserții mici, colorate cu diferite nuanțe de verde, culoarea devenind una de semnătură a designerului. Creațiile sale au făcut parte din expoziții colective de artă si design din Cluj-Napoca, București, Belgrad, Stockholm, Graz, Viena, Bilbao. Despre ceramică, crede că se poate transforma într-o poveste spusă într-o mie și una de nopți, iar dacă cineva o întreabă de ce a ales ceramica, ar putea înșira tot atât de multe motive .

Atelier de fotografie street style
DESIGN SKILLS
NIVEL

începător/intermediar

DATA:

31 martie, 1 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie / ora 10:00

DURATA DE DESFASURARE

4 sesiuni x 2 ore

PREȚ

1000 lei 350lei

DESPRE ATELIER ȘI PROGRAMA

‘The street is your catwalk’

Prin îmbinarea abordării teoretice cu cea practică, acest curs propune o incursiune în lumea fotografiei de tip „street style”. Pe lângă latura informativă, cursul este conceput înspre identificarea și valorificarea unui stil fotografic personal al fiecărui cursant.

În urma acestui atelier, participanții își vor însuși diverse abilități și cunoștiințe, precum:

înțelegerea setărilor optime de cameră

– dezvoltarea spiritului observațional

– anticiparea și capturarea ‘momentului decisiv’ în fotografie

– abilitatea de a spune o poveste prin fotografii

– abordarea și fotografierea străinilor

– alegerea unghiurilor optime

 

 

Cursul 1 – Introducere

Street style – Aspecte și evoluție

Stilului fotografic personal

Fotografia cu scop comercial

Cursul 2 – Curs Practic

Aspecte tehnice (camera settings, lumina, unghiuri; overcoming your fears of strangers)

Alegera temei și realizarea primului set de fotografii (focus pe contextualizare în spațiul urban)

Cursul 3 – Curs Practic

Discuție pe baza fotografiilor realizate în cursul 2.

Tehnici de realizare a unui portret.

Realizarea celui de-al doile set de fotografii (focus pe detalii).

Cursul 4 – Crearea unui portofoliu si valorificarea imaginilor

Discuție pe baza fotografiilor realizate la cursul 3.

Crearea unui portofoliu – Ce face o imagine să fie bună?

Feedback fiecărui participant.

What’s next? – Promovarea fotografiei

CERINȚE

Un aparat foto digital, baterii extra (sau charger) și card de memorie.

speaker-Andreea-Bogdan-by-Tommy-Ton

Andreea Bogdan

Andreea Bogdan este fotograf care, printr-un stil observațional, capturează momente din lumea modei. Atenția la detalii, stilul minimalist și interesul în surprinderea relației subiecților cu spațiul în care sunt fotografiați au dus la colaborări cu numeroase reviste precum GQ USA, Bloomberg, Grazia și Glamour.


ATELIERE ÎN DESFĂȘURARE


 • Fashion management
  Fashion management
  SUCCESS TOOLS
 • Comunicare și PR în fashion
  Comunicare și PR în fashion
  SUCCESS TOOLS
 • Workshop 3Ds Max beginner
  Workshop 3Ds Max beginner
  DESIGN SKILLS
 • Workshop 3Ds Max medium
  Workshop 3Ds Max medium
  DESIGN SKILLS
Fashion management
SUCCESS TOOLS
NIVEL

mediu/avansat

CALENDAR

aprilie – iunie | marți, 18:30

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450lei

PROGRAMA

INTRODUCERE – Tendințe macroeconomice, piață, globalizare. Panorama asupra industriei modei. Industria modei vs industria confecției. Piața și tendințe în România.

ANTREPRENORIAT și MANAGEMENT – Concepte, definiții, fundamentări. Noțiuni de drept ale afacerii. START-upuri. Abordări antreprenoriale specifice industriei modei.

INDICATORI, INSTRUMENTE și STANDARDE de PERFORMANȚĂ – Definiții, descrieri, exemplificări. Indicatori din bilanț, indicatori de eficiență operațională, indicatori de profitabilitate . Indicatori specifici domeniului.

MODELE DE BUSINESS ȘI GESTIUNEA AFACERII de MODĂ – Modele de organizare și funcționare, structuri specifice. Exemple. Businessul de modă.

TRANSPUNERE CROQUIS de fashion ÎN CREANȚĂ ÎNCASATĂ – Cum abordăm colectia dpdv al businessului? Lungul drum de la schița impecabilă la încasarea creanței purtătoare de profit! Pașii întregului parcurs exemplificați. Carențe și atu-uri ale pieței din România, aferente acestei abordări . Introducerea Planului de Afaceri . Invitați.

MANAGEMENTUL PRODUCȚIEI ȘI MANAGEMENT COMERCIAL -Organizare atelier/fabrică . Planificare. Clienți – Furnizori-Terți. A vinde vs a cumpăra. Export vs import. Preț vs oferta.

Canale de distribuție. Retail-ul de fashion în România. E-commerce .

PRODUS și BRAND, MARKETING și COMUNICARE – Marketing și comunicare. Management de produs și management de brand. Cum construim un brand? ” Made in Romania”. De ce avem puține branduri de modă autohtone în Romania? OSIM vs OHIM, proprietate intelectuală și marcă înregistrată.

CULTURA ORGANIZAȚIONALĂ și RESURSE UMANE – Corporate brand versus consumer brand. Manager-Lider-Patron. Construirea echipei. Comunicare internă. Smart team. Responsabilitate socială, CSR.

PROFESII SPECIFICE INDUSTRIEI DE MODĂ – Responsabilități, cerințe și competențe. Roluri cheie. Exemple.

PLAN DE AFACERI ȘI BUGET – Structură, elaborare, redactare. Exemple specifice industriei.

CONCLUZII FINALE – Retrospectiva celor mai importante elemente de business prezentate pe parcursul cursului.

speaker4

OLGA STANCIU

manager, cercetător

Peste 25 de ani de activitate în domeniul textil, în industria modei și a confecției, deținătoarea unui brevet OSIM și a titlului de cercetator în industria textilă…și, mai nou, un doctorat pe rol cu tema de cercetare tot în industria modei.

A coordonat direct numeroase proiecte aferente start-upurilor, deschiderilor de filiale și de reprezentanțe comerciale în țară și străinătate. Lor se adaugă numeroase proiecte de marketing si comunicare, branding si rebranding, activități de proprietate intelectuală și gestiunea internațională a portofoliului de mărci, organizarea evenimentelor pentru lansări de colecții la saloane internaționale de modă, activități de management comercial, operațional, sau în domeniul RU, precum și activități pentru achiziții, preluări sau reorganizări firme.

O experiență completă de business în domeniul corsetariei, lenjeriei intime, a costumului de baie și a pret a porter-ului.

Ce oferă acest atelier participanților?

Cu ajutorul unei metodologii simple și eficiente, acest curs vă propune o incursiune în “ABC”-ul unui business, combinând elemente teoretice de bază cu cele specifice domeniului, într-o expertiză unică, grefată pe studii de caz și multiple exemplificări.

Care este maniera de abordare a predării?

Un curs practic, interactiv, un bun antrenament pentru provocările care vă așteaptă în mediul economic real.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Veți putea dobândi atuurile necesare construirii unui proiect profesional, înțelegând de ce de la modelul în tendințe, impecabil desenat, la produsul vândut în profit și cu creanța încasată, este o cale lungă.

Comunicare și PR în fashion
SUCCESS TOOLS
 NIVEL

mediu/avansat

CALENDAR

aprilie – iunie | miercuri, 18:30

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450 lei

PROGRAMA

Particularitățile modei – sezoane și tendințe, sistemul modei

Comunicarea prin imagini – fotografia de modă, campanii de imagine

Comunicarea de brand – brand, branding, rebranding, strategii de comunicare

Evenimentul de modă – tipuri de evenimente, etapele organizarii unui eveniment

Fashion PR – obiective, competențele unui specialist în fashion PR

Relațiile cu presa – tipuri de materiale de presă, pregătirea materialelor pentru presă

Endorsement – modele și celebrități, riscuri și beneficii

Situații de criză – controlul situațiilor de criză, soluționare

speaker5

LIANA MARTIN

jurnalist, comunicator, critic de modă

A ȋnceput activitatea de jurnalist de modă ȋn 1999 la revista de specialitate Dialog Textil alături de Ovidiu Buta, cea mai puternică voce din moda românească. A scris timp de patru ani emisiunea “Levintza prezintă” pe Prima TV, a realizat emisiunea Ten Style la TeleEuropaNova din Cluj, a scris pentru GQ şi fashionandbeauty.ro. A susţinut timp de doi ani rubrica bine/prost ȋmbrăcate ȋn revistele Ciao şi Spy alături de Ovidiu Buta. Este fashion editor al revistei catalog Business Texin.

A lucrat ȋn echipa organizatorică a Romanian Fashion Week, a pus bazele primului salon profesionist al modei – RFTB şi a realizat PR-ul Galei UAD timp de 13 ani.

A realizat consultanţă şi styling pentru nume importante din moda românească: Lucian Broscăţean, Irina Schrotter by Lucian Broscăţean, Alina Botea,Călina Langa, Ovidiu Pop, Piera, Uniconf, Unikid, Flacăra, Falla collection, Vestige – Atelier des Beaux Arts. Timp de patru ani, a coordonat echipa de styling a Festivalului de Muzica de la Mamaia. Recent, a lansat cartea “Comunicarea ȋn modă”, pe care a semnat-o ȋmpreună cu Ana Raluca Chiosa. Are un master ȋn Comunicare şi PR la SNSPA Bucureşti şi un doctorat pe tema comunicării ȋn modă la UAD Cluj.

Ce oferă acest atelier participanților?

Cursul este destinat celor care își doresc o carieră în relațiile publice din domeniul modei. Specificitatea domeniului cere cunoștințe aplicate care să permită gestionarea întregii comunicări de brand, astfel încât imaginea brandului să fie una coerentă, pozitivă și cu efecte de vizibilitate maximă.

Care este maniera de abordare a predării?

Structura cursului va oferi informații conforme cu specificitatea domeniului, cunoștințe aplicate care să permită gestionarea întregii comunicări de brand, astfel încât imaginea brandului să fie una coerentă, pozitivă și cu efecte de vizibilitate maximă.
Se vor face studii de caz, exemple de situații și exerciții practice.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor învăța cum să construiască treptat și consistent imaginea unui brand, să comunice pe toate canalele media, să organizeze evenimente, să capete abilitățile unui bun comunicator în domeniul modei.

Workshop 3Ds Max beginner
DESIGN SKILLS
NIVEL

începători

CALENDAR

aprilie – iunie | sâmbătă, 11:00

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450lei

PROGRAMA

Prezentarea programului. Concepte 3D. Interfața utilizator.

Import/export. Gestionarea unei scene si a unui proiect.

Introducere în polymodeling. Modelizare. Primitive 3D. Modelizare poligonala.

V-ray. Gestiune scenă. Setări.

Lumini. Introducere lumini, setări, optimizare.

Materiale. Editor de materiale. Creare de texturi. Coordonate de mapping.

Introducere în Photoshop

Postprocesare Imagini. Asamblare, Retușare și Export

speaker2

ALEXANDRU COMAN

Coman Alexandru este  freelancer in domeniul vizualizărilor de arhitectură de 8 ani. Experiența sa, compusă atât din proiecte locale, cât și internaționale, îi enumeră și pe Total Real  din Elveția și  INDG din Olanda.

Alex nu este nici la primul său curs de acest fel, el fiind realizatorul workshopurilor din cadrul Winterschool A.St.A. 2013, dar și al secțiunii Creative Monkeyz Educational (CMEducational), destinate modelării tridimensionale

Ce oferă acest atelier participanților?

Participarea la atelier asigura cunoștinte de bază în 3Ds Max și Photoshop. Cursanții vor deprinde metodele de import destinate fișierelor 3d dintr-un program CAD și utilizarea lor într-un proiect în cadrul 3Ds Max.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul se va desfășura sub forma abordării practice, pe proiect. Prin natura sa interactivă, acesta se va adapta în funcție de nevoile de înțelegere ale fiecărui cursant.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor deprinde noțiuni de Hands-on / troubleshooting cu programele 3ds max, Vray, Photoshop și plug-in-urile aferente acestora.

Workshop 3Ds Max medium
DESIGN SKILLS
NIVEL

intermediar, mediu

CALENDAR

aprilie – iunie | sâmbătă, 13:30

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450 lei

PROGRAMA

Interfața Max și V-ray

Modelare obiect custom

Textura și materiale custom pe obiectul modelat; tips and tricks

Modelare interior

Finisarea interiorului modelat și import de obiecte

Lumina

Materiale și setari V-ray

Postprocesare Photoshop

speaker2

ALEXANDRU COMAN

freelancer

Coman Alexandru este  freelancer in domeniul vizualizărilor de arhitectură de 8 ani. Experiența sa, compusă atât din proiecte locale, cât și internaționale, îi enumeră și pe Total Real  din Elveția și  INDG din Olanda.

Alex nu este nici la primul său curs de acest fel, el fiind realizatorul workshopurilor din cadrul Winterschool A.St.A. 2013, dar și al secțiunii Creative Monkeyz Educational (CMEducational), destinate modelării tridimensionale

Ce oferă acest atelier participanților?

Atelierul vine ca ajutor în aprofundarea cunoștințelor în utilizarea programelor 3Ds Max și Photoshop.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul se va desfășura sub forma abordăriil practice, pe proiect. Prin natura sa interactivă, acesta se va adapta în funcție de nevoile de înțelegere ale fiecărui cursant.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor dobândi o mai bună înțelegere a programelor folosite și vor aprofunda tehnici de   modelare, texturare, crearea unui setup de lumini, crearea unui setup pentru randări, și procesare 2D a imaginilor.

 


ARHIVĂ ATELIERE


 • Graphic design aesthetics 101
  Graphic design aesthetics 101
  DESIGN SKILLS
 • Adobe Illustrator beginner
  Adobe Illustrator beginner
  DESIGN SKILLS
 • Revit Architecture beginner
  Revit Architecture beginner
  DESIGN SKILLS
 • Business and creativity
  Business and creativity
  SUCCES TOOLS
 • Fashion management
  Fashion management
  SUCCESS TOOLS
 • Comunicare și PR în fashion
  Comunicare și PR în fashion
  SUCCESS TOOLS
 • Online marketing for fashion
  Online marketing for fashion
  SUCCESS TOOLS
 • Workshop 3Ds Max beginner
  Workshop 3Ds Max beginner
  DESIGN SKILLS
 • Grasshopper basic
  Grasshopper basic
  DESIGN SKILLS
 • Rhino basic
  Rhino basic
  DESIGN SKILLS
 • Workshop 3Ds Max beginner
  Workshop 3Ds Max beginner
  DESIGN SKILLS
 • Workshop 3Ds Max medium
  Workshop 3Ds Max medium
  DESIGN SKILLS
 • Styling
  Styling
  DESIGN YOURSELF
Graphic design aesthetics 101
DESIGN SKILLS
NIVEL

Cunoștințe medii de Photoshop și Illustrator. Cursul va include și o introducere în Indesign.

CALENDAR

5 mai | 18:30

DURATA

8 ore | 4 săptămâni

PREȚ

450lei

PROGRAMA
 1. Intro – designul grafic raportat la piața românească, diferențe între platformele de implementare, plusurile și minusurile diverselor programe grafice
 2. Identitate – research, estetica fonturilor, colorimetrie de bază și prezentare
 3. Implementare – categorii de produse, tehnici de implementare, key visual și prezentare
 4. Implementare (II) – manual de branding, adaptarea identității la produse adiacente și implementare în print
speaker-02-04

Paul Bucovesan

Art director

Paul Bucovesan este scris fără diacritice de vreun fel, deci nu-i ziceți Bucoveșan, Bucoveșăn și așa mai departe. Pe lângă că e lipsit de diacritice, mai e și Art Director la Fapte, unde creează și ilustrează imaginile celor mai drăguțe evenimente din oraș, cum ar fi Jazz in the Park, Târgul de Cariere sau orice alt Jazz in the. Iar pe lângă jobul de zi cu zi, mai face și cam orice-i trece prin cap. Printre altele, a creat conceptul vizual pentru TIFF 2014, ziarul Prăjitoriei de cafea Olivo, ghiduri pentru turiști, logo-uri de spitale, uniforme de majorete, identități pentru multinaționale de farmaceutice, desene ciudate pentru camera sa de zi și vreo două albume de muzică electronică.

 

Linkuri utile:

www.bucovesan.ro

www.facebook.com/bucovesan

Ce oferă acest atelier participanților?

Dacă vrei să-ți dezvolți skill-urile necesare unei cariere de succes în design grafic, acest curs e un punct de pornire perfect. Vei învăța cum să gândești un produs de design grafic astfel încât să fie atât estetic, cât și practic – ceva pentru toată lumea. O să creăm produse care să ne placă și nouă, dar și clientului, care să spună o poveste dar să și poată fi implementate fără prea multă bătaie de cap.

Care este maniera de abordare a predării?

Fiecare întâlnire (relaxată, interactivă, etc.) implică o parte teoretică despre fundamentele estetice ale designului grafic și o parte practică în care le vom aplica.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

O să înveți să împaci imaginația cu practicul, egoul cu clientul, fontul cu imaginea, esteticul cu utilitarul, web-ul cu print-ul și așa mai departe.

Adobe Illustrator beginner
DESIGN SKILLS
NIVEL

Începători

CALENDAR

9 mai | 18:30

DURATA

16 ore | 8 săptămâni

PREȚ

450lei

PROGRAMA
 • Interfața. Workspace & Artboard
 • Vector vs Raster. Creare de vectori (Pen, Pencil, Selection & Direct Selection Tools)
 • Shape Tools (Fill & Stroke)
 • Culori: Swatches, Pantone (color books), Gradient, Transparență
 • Grupuri de obiecte. Aranjare Front & Back
 • Vectorizare (Trace, Pathfinder, Clean Path)
 • Noțiuni de tipografie (Caracter, Paragraf)
 • Salvare & Export. RGB vs CMYK
speaker-02-03

Didi Kasa

Designer

Didi Kasa este un designer independent cu expertiză în identitate vizuală și branding, care creează materiale vizuale cu o pasiune care îi poate inspira cu ușurință pe ceilalți.
Hand-lettering-ul este una dintre slăbiciunile ei și, în ultima vreme, papetăria de nuntă a făcut multe cupluri fericite și i-a adus o apariție in WedMag.

În ultimii 5 ani s-a ocupat de crearea identității vizuale pentru companii aflate la început de drum și la dezvoltarea lor în branduri puternice pe piața din România.
Pe lângă formarea de noi branduri, în portofoliul ei se regăsesc și proiecte de suflet care i-au permis să-și lase creativitatea să zburde. A realizat design de tatuaje temporare INKD by Outliers, rebrandingul Libero Events și tipografie pentru Totem2015, din cadrul programului Cluj Capitală Culturală 2015.
Atunci când iși termină taskurile pentru clienți, interesul ei se manifestă tot pentru frumos. În timpul liber realizează calendare, hand-lettering masterpieces pe care le găsești sub formă de freebie-uri pe site-ul ei.

Designul dezvoltat de Didi, de la logo până la website și materiale online sau offline, este caracterizat de creativitate și rigurozitate vizuală. Gândirea ei orientată spre problem-solving și experiență cu clienți din domenii diferite vor ajuta un pasionat de grafică și ilustrație să își formeze o bază solidă spre o carieră versatilă în domeniul vizual. Pasiunea ei se manifestă prin curiozitate si răbdare care va fi apreciată de fiecare cursant.

CV

Ce oferă acest atelier participanților?

Participarea la atelier asigură cunoștinte de baza în Adobe Illustrator, astfel încât participanții să își formeze o bază solidă spre o cariera versatilă în domeniul vizual.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul va consta într-o parte de teorie însoțită de abordări practice, pe proiect.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Participanții vor stăpâni tehnici de configurare a unui document nou, tool-urile de bază pentru a crea elemente vizuale, digitalizarea schițelor de mână, adăugarea și aranjarea tipografiei, noțiuni de culoare și salvare și pregătire pentru print.

Revit Architecture beginner
DESIGN SKILLS
NIVEL

Începători

CALENDAR

6 mai

DURATA

4 săptămâni/2 sesiuni pe săptămână – vineri și duminică

PREȚ

450lei

PROGRAMA
 1. Prezentarea programului. Concepte de bază. Interfață.
 2. Început proiect 1: Casa. Construcția unor elemente arhitecturale de bază, topografie.
 3. Continuare proiect 1: Casa. Detaliere, mobilier, obiecte custom
 4. Final proiect 1: Desen de arhitectură. Secțiuni (2D si 3D)
 5. Început proiect 2: Birou. Construcția structurii
 6. Continuare proiect 2: Birou. Modelarea învelișului – principii de massing
 7. Final proiect 2: Birou. Obiecte parametrice de fațadă. Principii de modelare parametrică
 8. Metode de reprezentare 2D si 3D. Randare în Mental Ray pentru Revit. Interoperabilitate cu 3Ds Max.
speaker-02-01

Ioanici Dan Gheorghe

Freelancer

Dan este artist 3D specializat pe vizualizare de arhitectură si mobilier, cu 3 ani experiență în domeniu pe piața internațională și co-fondator al studioului de vizualizare Iron Bubble.

Ca absolvent de arhitectură, Dan a folosit Revit exclusiv de aproape 7 ani pentru proiecte de școală și pentru proiecte profesionale. Programul este o unealtă foarte versatilă, indispensabilă în proiectele de arhitectură complexe care au nevoie atât de precizie, cât și de o prezentare cât mai atractivă.

Ce oferă acest atelier participanților?

Acest atelier le va asigura participanților cunostințele de bază în utilizarea Revit Architecture 2016. După cele 8 sedințe, cursantul va putea face față cu ușurință unui proiect de complexitate medie.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul va avea o abordare practică, cursanții participând direct la conceperea și modelarea unor clădiri simple. Cursul va fi interactiv, iar participarea directă cu întrebări a participanților este încurajată.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Atelierul acoperă noțiuni introductive începând cu desenul de arhitectură și până la modelarea parametrică simplă și randare. De asemenea, se vor aborda și noțiuni de interoperabilitate cu alte programe, precum 3Ds Max.

Business and creativity
SUCCES TOOLS
NIVEL

începător și mediu, pentru cei care își doresc să se auto-susțină financiar din propria creativitate, pe termen lung și mediu, precum și pentru cei care doresc să lucreze ca freelancers în colaborare cu companii mari, firme private și agenții de publicitate.

CALENDAR

24-26 mai

DURATA

12 ore

PREȚ

450lei

PROGRAMA

BRANDING

Put a name on it: Crearea brandingului personal & Poziționarea brandingului de produs

Put a price on it: poziționarea din punct de vedere al prețului

Live by the story: priceless

COMUNICARE ȘI NEGOCIERE

Modalități de promovare online și offline

Canale de distribuție și vânzare

Modalități de negociere

Managementul portofoliului de clienți

PLAN DE AFACERI

Definirea obiectivelor pe termen lung:

Unde vreau să fiu?

Cât vreau să câștig?

Ce pași trebuie să urmez pentru a ajunge acolo?

Creare, implementare și monitorizarea planului de afaceri: investiții, costuri, break even, profit, creștere profit, surse de finanțare

speaker-02-02

Anca Moldovan

Marketeer și trainer

Anca este marketeer și un trainer pasionat, cu o experiență de peste 15 ani ce acoperă o paletă diversă: Brand management, Comunicare online și offline, Marketing Mix, Management de portofoliu și Relații cu clienții, vânzări și antreprenoriat, traininguri, conferințe și public speaking.De asemenea, este dublu licentiată în Afaceri Internționale și Psihologie, cu Master în Marketing Strategic.

Branduri cu care a colaborat: Orange, Japan Tabacco International, Pepsico, Vodafone, Nestle, EBS (NTT DATA)

Antreprenoriat: 4PM Training.

Domeniile de expertiză: Telecom, FMCG, IT Software

Este pasionată de oameni și de comportamentele lor, de branduri și comportamentele lor, relația dintre oameni și branduri, marketing și inovație în toate formele ei. Recent, își dorește să împărtășescă experiențele pentru a ajuta alți oameni să se dezvolte și să crească.

Ce oferă acest atelier participanților?

Cursul acesta oferă tuturor oamenilor talentați posibilitatea de a se poziționa la adevarata valoare, lucru care să se reflecte și în modul și nivelul de trai al fiecăruia.

Care este maniera de abordare a predării?

Cursul va consta într-o parte de teorie însoțită de studii de caz, cu aplicații personalizate în funcție de nevoile paricipanților.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Urmărim oferirea kitului de competențe necesar începerii unei activități de antrepenoriat/freelancing: branding, definirea valorii pe piață, plan de investiții, comunicare și vânzare.

Fashion management
SUCCESS TOOLS
NIVEL

mediu/avansat

CALENDAR

aprilie – iunie | marți, 18:30

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450lei

PROGRAMA

INTRODUCERE – Tendințe macroeconomice, piață, globalizare. Panorama asupra industriei modei. Industria modei vs industria confecției. Piața și tendințe în România.

ANTREPRENORIAT și MANAGEMENT – Concepte, definiții, fundamentări. Noțiuni de drept ale afacerii. START-upuri. Abordări antreprenoriale specifice industriei modei.

INDICATORI, INSTRUMENTE și STANDARDE de PERFORMANȚĂ – Definiții, descrieri, exemplificări. Indicatori din bilanț, indicatori de eficiență operațională, indicatori de profitabilitate . Indicatori specifici domeniului.

MODELE DE BUSINESS ȘI GESTIUNEA AFACERII de MODĂ – Modele de organizare și funcționare, structuri specifice. Exemple. Businessul de modă.

TRANSPUNERE CROQUIS de fashion ÎN CREANȚĂ ÎNCASATĂ – Cum abordăm colectia dpdv al businessului? Lungul drum de la schița impecabilă la încasarea creanței purtătoare de profit! Pașii întregului parcurs exemplificați. Carențe și atu-uri ale pieței din România, aferente acestei abordări . Introducerea Planului de Afaceri . Invitați.

MANAGEMENTUL PRODUCȚIEI ȘI MANAGEMENT COMERCIAL -Organizare atelier/fabrică . Planificare. Clienți – Furnizori-Terți. A vinde vs a cumpăra. Export vs import. Preț vs oferta.

Canale de distribuție. Retail-ul de fashion în România. E-commerce .

PRODUS și BRAND, MARKETING și COMUNICARE – Marketing și comunicare. Management de produs și management de brand. Cum construim un brand? ” Made in Romania”. De ce avem puține branduri de modă autohtone în Romania? OSIM vs OHIM, proprietate intelectuală și marcă înregistrată.

CULTURA ORGANIZAȚIONALĂ și RESURSE UMANE – Corporate brand versus consumer brand. Manager-Lider-Patron. Construirea echipei. Comunicare internă. Smart team. Responsabilitate socială, CSR.

PROFESII SPECIFICE INDUSTRIEI DE MODĂ – Responsabilități, cerințe și competențe. Roluri cheie. Exemple.

PLAN DE AFACERI ȘI BUGET – Structură, elaborare, redactare. Exemple specifice industriei.

CONCLUZII FINALE – Retrospectiva celor mai importante elemente de business prezentate pe parcursul cursului.

speaker4

OLGA STANCIU

manager, cercetător

Peste 25 de ani de activitate în domeniul textil, în industria modei și a confecției, deținătoarea unui brevet OSIM și a titlului de cercetator în industria textilă…și, mai nou, un doctorat pe rol cu tema de cercetare tot în industria modei.

A coordonat direct numeroase proiecte aferente start-upurilor, deschiderilor de filiale și de reprezentanțe comerciale în țară și străinătate. Lor se adaugă numeroase proiecte de marketing si comunicare, branding si rebranding, activități de proprietate intelectuală și gestiunea internațională a portofoliului de mărci, organizarea evenimentelor pentru lansări de colecții la saloane internaționale de modă, activități de management comercial, operațional, sau în domeniul RU, precum și activități pentru achiziții, preluări sau reorganizări firme.

O experiență completă de business în domeniul corsetariei, lenjeriei intime, a costumului de baie și a pret a porter-ului.

Ce oferă acest atelier participanților?

Cu ajutorul unei metodologii simple și eficiente, acest curs vă propune o incursiune în “ABC”-ul unui business, combinând elemente teoretice de bază cu cele specifice domeniului, într-o expertiză unică, grefată pe studii de caz și multiple exemplificări.

Care este maniera de abordare a predării?

Un curs practic, interactiv, un bun antrenament pentru provocările care vă așteaptă în mediul economic real.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Veți putea dobândi atuurile necesare construirii unui proiect profesional, înțelegând de ce de la modelul în tendințe, impecabil desenat, la produsul vândut în profit și cu creanța încasată, este o cale lungă.

Comunicare și PR în fashion
SUCCESS TOOLS
 NIVEL

mediu/avansat

CALENDAR

aprilie – iunie | miercuri, 18:30

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450 lei

PROGRAMA

Particularitățile modei – sezoane și tendințe, sistemul modei

Comunicarea prin imagini – fotografia de modă, campanii de imagine

Comunicarea de brand – brand, branding, rebranding, strategii de comunicare

Evenimentul de modă – tipuri de evenimente, etapele organizarii unui eveniment

Fashion PR – obiective, competențele unui specialist în fashion PR

Relațiile cu presa – tipuri de materiale de presă, pregătirea materialelor pentru presă

Endorsement – modele și celebrități, riscuri și beneficii

Situații de criză – controlul situațiilor de criză, soluționare

speaker5

LIANA MARTIN

jurnalist, comunicator, critic de modă

A ȋnceput activitatea de jurnalist de modă ȋn 1999 la revista de specialitate Dialog Textil alături de Ovidiu Buta, cea mai puternică voce din moda românească. A scris timp de patru ani emisiunea “Levintza prezintă” pe Prima TV, a realizat emisiunea Ten Style la TeleEuropaNova din Cluj, a scris pentru GQ şi fashionandbeauty.ro. A susţinut timp de doi ani rubrica bine/prost ȋmbrăcate ȋn revistele Ciao şi Spy alături de Ovidiu Buta. Este fashion editor al revistei catalog Business Texin.

A lucrat ȋn echipa organizatorică a Romanian Fashion Week, a pus bazele primului salon profesionist al modei – RFTB şi a realizat PR-ul Galei UAD timp de 13 ani.

A realizat consultanţă şi styling pentru nume importante din moda românească: Lucian Broscăţean, Irina Schrotter by Lucian Broscăţean, Alina Botea,Călina Langa, Ovidiu Pop, Piera, Uniconf, Unikid, Flacăra, Falla collection, Vestige – Atelier des Beaux Arts. Timp de patru ani, a coordonat echipa de styling a Festivalului de Muzica de la Mamaia. Recent, a lansat cartea “Comunicarea ȋn modă”, pe care a semnat-o ȋmpreună cu Ana Raluca Chiosa. Are un master ȋn Comunicare şi PR la SNSPA Bucureşti şi un doctorat pe tema comunicării ȋn modă la UAD Cluj.

Ce oferă acest atelier participanților?

Cursul este destinat celor care își doresc o carieră în relațiile publice din domeniul modei. Specificitatea domeniului cere cunoștințe aplicate care să permită gestionarea întregii comunicări de brand, astfel încât imaginea brandului să fie una coerentă, pozitivă și cu efecte de vizibilitate maximă.

Care este maniera de abordare a predării?

Structura cursului va oferi informații conforme cu specificitatea domeniului, cunoștințe aplicate care să permită gestionarea întregii comunicări de brand, astfel încât imaginea brandului să fie una coerentă, pozitivă și cu efecte de vizibilitate maximă.
Se vor face studii de caz, exemple de situații și exerciții practice.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor învăța cum să construiască treptat și consistent imaginea unui brand, să comunice pe toate canalele media, să organizeze evenimente, să capete abilitățile unui bun comunicator în domeniul modei.

Online marketing for fashion
SUCCESS TOOLS
 NIVEL

nivel mediu, pentru cei care au testat mediul online, consideră că tehnicile le sunt familiare dar vor să le aprofundeze și să învețe cum să le mixeze eficient

CALENDAR

aprilie – iunie | luni, 18:30

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450 lei

PROGRAMA

Who wears what: De ce comunicam online? Setare obiective, alegere canale, instrumente.

Layering: marketing, PR, branding, advertising

Luxurious fashion meets fast fashion sau Branding online vs ecommerce

Ecommerce best case practices cu studii de caz

Catwalkul retelelor sociale: Facebook, Instagram, Pinterest, to tweet or not to tweet

Cum comunicam pe retele? Studii de caz.

Cum comunicam pe retele? De ce tinem cont – imagini, text, alegere culori, fonturi in functie de mesaj si de retele.

Fashion icon: Blogging – De ce? Cand? Cum? Studii de caz + invitat

speaker3

GLORIA CSISZER

Gloria Csiszer a avut primul job în online în 2008. A urmat un parcurs natural şi un mix între online, offline, jurnalism şi PR, publicitate şi organizare de evenimente.

A lucrat de-a lungul timpului drept colaborator pentru diverse branduri și evenimente: Flashme.ro, Cosmetic Plant, Libero Events: The Woman, TeComm, Hotspot Fashion, Boudoir designers Boutique, Lanys, Gala UAD

A făcut parte din echipele Vitrina și Iulius Mall, iar în prezent lucrează pentru Academy+Plus.

Ce oferă acest atelier participanților?

Atelierul este un ghid destinat comunicării online.  În cadrul acestuia, se va pune accentul pe setarea obiectivelor în comunicare, pe aprofundarea instrumentelor de marketing online, și pe adaptarea metodelor de lucru în funcție de canalele de care dispunem.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul va consta într-o parte de teorie însoțită de studii de caz, cu aplicații personalizate în funcție de nevoile fiecărui cursant.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Miza atelierului este aceea de a aprofunda analitic acele situații în care cursanții se vor afla în viitoarele proiecte, care implică folosirea instrumentelor de comunicare online. Aceștia vor învăța cum să se orienteze înspre obiectivele pe care trebuie să le seteze în crearea unei campanii de promovare sau de vânzare a unui produs nou,  dar și să aplice ulterior tehnicile de marketing care să îi ajute în comunicare.

Workshop 3Ds Max beginner
DESIGN SKILLS
NIVEL

începători

CALENDAR

aprilie – iunie | sâmbătă, 11:00

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450lei

PROGRAMA

Prezentarea programului. Concepte 3D. Interfața utilizator.

Import/export. Gestionarea unei scene si a unui proiect.

Introducere în polymodeling. Modelizare. Primitive 3D. Modelizare poligonala.

V-ray. Gestiune scenă. Setări.

Lumini. Introducere lumini, setări, optimizare.

Materiale. Editor de materiale. Creare de texturi. Coordonate de mapping.

Introducere în Photoshop

Postprocesare Imagini. Asamblare, Retușare și Export

speaker2

ALEXANDRU COMAN

Coman Alexandru este  freelancer in domeniul vizualizărilor de arhitectură de 8 ani. Experiența sa, compusă atât din proiecte locale, cât și internaționale, îi enumeră și pe Total Real  din Elveția și  INDG din Olanda.

Alex nu este nici la primul său curs de acest fel, el fiind realizatorul workshopurilor din cadrul Winterschool A.St.A. 2013, dar și al secțiunii Creative Monkeyz Educational (CMEducational), destinate modelării tridimensionale

Ce oferă acest atelier participanților?

Participarea la atelier asigura cunoștinte de bază în 3Ds Max și Photoshop. Cursanții vor deprinde metodele de import destinate fișierelor 3d dintr-un program CAD și utilizarea lor într-un proiect în cadrul 3Ds Max.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul se va desfășura sub forma abordării practice, pe proiect. Prin natura sa interactivă, acesta se va adapta în funcție de nevoile de înțelegere ale fiecărui cursant.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor deprinde noțiuni de Hands-on / troubleshooting cu programele 3ds max, Vray, Photoshop și plug-in-urile aferente acestora.

Grasshopper basic
DESIGN SKILLS
NIVEL

începători

DATA DE INCEPERE:
17 noiembrie 18:00
DURATA DE DESFASURARE

5 cursuri x 3 ore

17, 24 noiembrie și 8, 15, 16 decembrie / 15 ore / 18:00
PREȚ

500lei

PROGRAMA
 • Prezentarea Grasshopper = interfață, posibilități de utilizare, aplicații
 • Introducere în conceptul modelării parametrice și programării vizuale
 • Studiu de caz 1: attractor field – vectori și atractori
 • Studiu de caz 2: modelarea cu funcții matematice
 • Studiu de caz 3: turn paramtric = controlul geometriei
 • Studiu de caz 4: componente variabile
 • Studiu de caz 5: tipare ‘și data management
speaker-odico

Odico Formwork Robotics

Odico Formwork Robotics este un studio de technologie digitală format dintr-o echipă de architecți. Odico dezvoltă și lansează procese arhitecturale robotizate necesare designului și construcției unor structuri avansate.

Fiind un lider internațional aclamat în domeniu, Odico a fost pionier în testarea unor tehnologii disruptive de fabricație tehnologică, utilizate apoi în proiecte realizate la standarde înalte, ale clienților precum, Zaha Hadid Architects, Studio Olafur Eliason, 3XN Architects.

Ce oferă acest atelier participanților?

Cursul oferă o introducere în modelarea parametrică în Grasshopper și conceptul programării vizuale, care permite utilizatorilor să dezvolte geometrii avansate.

Care este maniera de abordare a predării?

Cursul se bazează pe tutoriale step by step cu exemple de lucru, urmate de exercițiu individual în jurul funcțiilor studiate la fiecare curs. Participanții sunt încurajați să exploreze o abordare personală a tehnicilor studiate, utilizând cunostințele dobândite pentru a dezvolta variante individuale.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Participanții vor dobândi o bună înțelegere de bază a modelării parametrice și se vor familiariza cu multe din funcțiile Grasshoppers. Aceștia vor dezvolta abilitățile de bază pentru modelarea parametrică, valorificare de calitățile progrămării vizuale.

Rhino basic
DESIGN SKILLS
NIVEL

începători

DATA DE INCEPERE:

13  octombrie  18:00

DURATA DE DESFASURARE

5 cursuri x 3 ore

13, 20, 27 octombrie și 3, 10 noiembrie / 15 ore / 18:00

PREȚ

500lei

PROGRAMA
 • Prezentarea software-ului – interfață, posibilități de utilizare, aplicații
 • Introducere în instrumentele de schițare 2D: curbe, linii, hașuri și layout
 • Proiect individual 1: creerea unui desen 2D dintr-un model 3D
 • Introducere în funcțiile modelării 3D: revolve, sweep, lofts
 • Intoducere în metodele de bază pentru randare: Vray pt Rhino
 • Proiect individual 2: structuri 3D
 • Introducere în instrumentele avansate de modelare: suprafețe nurbs, blending, editare suprafețe, proiecte colaborative.
 • Proiect final: rezumat proiect de modelare
speaker-odico

Odico Formwork Robotics

Odico Formwork Robotics este un studio de technologie digitală format dintr-o echipă de architecți. Odico dezvoltă și lansează procese arhitecturale robotizate necesare designului și construcției unor structuri avansate.

Fiind un lider internațional aclamat în domeniu, Odico a fost pionier în testarea unor tehnologii disruptive de fabricație tehnologică, utilizate apoi în proiecte realizate la standarde înalte, ale clienților precum, Zaha Hadid Architects, Studio Olafur Eliason, 3XN Architects.

Ce oferă acest atelier participanților?

Acest curs oferă participanților o introducere în Rhino 5.0 și Vray pentru Rhino, ceea ce le va permite acestora să modeleze și să vizualizeze proiecte cu un nivel de complexitate  mediu către avansat.

Care este maniera de abordare a predării?

Cursul se bazează pe tutoriale step by step cu exemple de lucru, urmate de munca individuală pe proiect. Participanții sunt încurajați să dezvolte propriul lor design bazat pe cunoștințele dobândite și să prezinte situații cu care se confruntă în munca proprie.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Participanții vor beneficia de o înțelegere aprofundată a funcțiilor de desen și modelare în Rhino; înțelegerea posibilităților de randare utilizând Vray pentru Rhino; vor dobândi instrumentele necesare modelării geometriilor de bază, medii și avansate.

Workshop 3Ds Max beginner
DESIGN SKILLS
NIVEL

începători

DATA DE INCEPERE:

15 octombrie

DURATA DE DESFASURARE

4 saptamani (15, 22 , 29 octombrie si 5 noiembrie) – 3h / sedinta

PREȚ

500lei

PROGRAMA
 1. Prezentarea programului. Concepte 3D. Interfața utilizator.
 2. Import/export. Gestionarea unei scene si a unui proiect.
 3. V-ray. Gestiune scena. Setari.
 4. Introducere în Photoshop. Postprocesare Imagini. Asamblare, Retusare si Export
speaker2

ALEXANDRU COMAN

Coman Alexandru este  freelancer in domeniul vizualizărilor de arhitectură de 8 ani. Experiența sa, compusă atât din proiecte locale, cât și internaționale, îi enumeră și pe Total Real  din Elveția și  INDG din Olanda.

Alex nu este nici la primul său curs de acest fel, el fiind realizatorul workshopurilor din cadrul Winterschool A.St.A. 2013, dar și al secțiunii Creative Monkeyz Educational (CMEducational), destinate modelării tridimensionale

Ce oferă acest atelier participanților?

Cunostinte de baza in 3Ds Max si Photoshop. Importul fisierelor 3d dintr-un program CAD si utilizarea lor intr-un proiect.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul se va desfășura sub forma abordării practice, pe proiect. Prin natura sa interactivă, acesta se va adapta în funcție de nevoile de înțelegere ale fiecărui cursant.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor deprinde noțiuni de Hands-on / troubleshooting cu programele 3ds max, Vray, Photoshop și plug-in-urile aferente acestora.

Workshop 3Ds Max medium
DESIGN SKILLS
NIVEL

intermediar, mediu

CALENDAR

aprilie – iunie | sâmbătă, 13:30

DURATA

16 ore

PREȚ

900lei 450 lei

PROGRAMA

Interfața Max și V-ray

Modelare obiect custom

Textura și materiale custom pe obiectul modelat; tips and tricks

Modelare interior

Finisarea interiorului modelat și import de obiecte

Lumina

Materiale și setari V-ray

Postprocesare Photoshop

speaker2

ALEXANDRU COMAN

freelancer

Coman Alexandru este  freelancer in domeniul vizualizărilor de arhitectură de 8 ani. Experiența sa, compusă atât din proiecte locale, cât și internaționale, îi enumeră și pe Total Real  din Elveția și  INDG din Olanda.

Alex nu este nici la primul său curs de acest fel, el fiind realizatorul workshopurilor din cadrul Winterschool A.St.A. 2013, dar și al secțiunii Creative Monkeyz Educational (CMEducational), destinate modelării tridimensionale

Ce oferă acest atelier participanților?

Atelierul vine ca ajutor în aprofundarea cunoștințelor în utilizarea programelor 3Ds Max și Photoshop.

Care este maniera de abordare a predării?

Atelierul se va desfășura sub forma abordăriil practice, pe proiect. Prin natura sa interactivă, acesta se va adapta în funcție de nevoile de înțelegere ale fiecărui cursant.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor dobândi o mai bună înțelegere a programelor folosite și vor aprofunda tehnici de   modelare, texturare, crearea unui setup de lumini, crearea unui setup pentru randări, și procesare 2D a imaginilor.

 

Styling
DESIGN YOURSELF
 NIVEL

începători

CALENDAR

aprilie – mai | joi, 18:30

DURATA

8 ore

PREȚ

700lei 350 lei

PROGRAMA

Tipuri de siluete

Coduri vestimentare

Vestimentație business

Trenduri

speaker5

LIANA MARTIN

jurnalist, comunicator, critic de modă

A ȋnceput activitatea de jurnalist de modă ȋn 1999 la revista de specialitate Dialog Textil alături de Ovidiu Buta, cea mai puternică voce din moda românească. A scris timp de patru ani emisiunea “Levintza prezintă” pe Prima TV, a realizat emisiunea Ten Style la TeleEuropaNova din Cluj, a scris pentru GQ şi fashionandbeauty.ro. A susţinut timp de doi ani rubrica bine/prost ȋmbrăcate ȋn revistele Ciao şi Spy alături de Ovidiu Buta. Este fashion editor al revistei catalog Business Texin.

A lucrat ȋn echipa organizatorică a Romanian Fashion Week, a pus bazele primului salon profesionist al modei – RFTB şi a realizat PR-ul Galei UAD timp de 13 ani.

A realizat consultanţă şi styling pentru nume importante din moda românească: Lucian Broscăţean, Irina Schrotter by Lucian Broscăţean, Alina Botea,Călina Langa, Ovidiu Pop, Piera, Uniconf, Unikid, Flacăra, Falla collection, Vestige – Atelier des Beaux Arts. Timp de patru ani, a coordonat echipa de styling a Festivalului de Muzica de la Mamaia. Recent, a lansat cartea “Comunicarea ȋn modă”, pe care a semnat-o ȋmpreună cu Ana Raluca Chiosa. Are un master ȋn Comunicare şi PR la SNSPA Bucureşti şi un doctorat pe tema comunicării ȋn modă la UAD Cluj.

Ce oferă acest atelier participanților?

Cursul de stilism este destinat celor care vor să se familiarizeze cu limbajul stilistic,cu noțiunile de stil, imagine personală, coduri vestimentare, tendințe.

Care este maniera de abordare a predării?

Structura cursului este construită pe un set de informații practice care alcătuiesc un mic dicționar de stil necesar celor care își doresc să-și formeze deprinderi și dexterități în a-și construi garderoba și ținutele cu orice ocazie.
Se vor detalia exemple reale, se vor face exerciții și teme, iar participanții vor dobândi cunoștințe și abilități în a traduce tendințele modei în viața de zi cu zi.

Ce abilități/competențe vor dobândi/aprofunda participanții în urma acestui atelier?

Cursanții vor reuși să aplice cunoștințe de bază în construirea garderobei, vor putea aplica și înțelege tendințe și vor putea forma ținute pentru orice ocazie.


TURNING TALENTS INTO JOBS


ZAIN Academy este o continuare a demersului de construire și consolidare a unei comunități profesionale propunând în paralel o apropiere de public printr-o formulă educațională non-formală.

Află mai multe